Luft

Luft  relateres til Sværdene, der repræsenterer det mentale, rationalitet, tænkning og kommunikation.

Metaforer der knytter sig til Luft, kan være de højere luftlag, at se det fra oven, at abstrahere, at syntetisere, at hæve sig over tingene, at få luft under vingerne. At have et ørneblik.

Men noget kan også være blot varm luft, altså uden nogen substans eller jordforbindelse. Ting kan fordufte eller fordampe, og luft er i sig selv et temmelig uhåndgribeligt element. Luften kan stå stille, eller der kan blæse en storm. Der er en mægtig energi bundet i luft som vindenergi.

Der kan være knive i luften eller luften kan være giftig, som en gasart, der kryber ind over alt og virker ødelæggende, og måske endog er eksplosiv.

Associeret med luft har vi også Guds ånde, der blæste liv i Adam, altså mennesket. Luft har altså med liv, med åndedræt og med Ånd at gøre. Vi taler også om at ånden kommer over os, og associeret med Luft er altså også kreativitet, at få ideer og at tænke og at kommunikere vores tanker. Associeret med luften er også den bevingede Merkur, guden for handel og kommunikation, der er snart her, snart der.

Nota Bene: Dette indlæg har tidligere været bragt på primamateria.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *