Bægrenes Es

Her kombineres Essernes ét med Vandelementets flair for introspektion, kontakt med det ubevidste, intuition, imagination, heling, kærlighed og medfølelse.

I Bægrenes Es tilbydes kærligheden til mennesket. Hvor Stavenes Es indikerer den første erotiske impuls, er den kærlighed, der tilbydes i dette Es en noget anden. Det er en dybere og mere altruistisk kærlighed.

Her taler vi snarere om Filia som er kærligheden mellem venner eller Agape som er kærligheden mellem familiemedlemmer, venner eller menneskets kærlighed til Gud (eller det guddommelige) eller kærligheden til medmennesket 1Se wikipedia for de forskellige definitioner af kærlighed i en klassisk forståelse https://da.wikipedia.org/wiki/K%C3%A6rlighed#Gr%C3%A6ske_ord_for_k%C3%A6rlighed.

Men det indikerer også Guds kærlighed til mennesket. For det er jo, ligesom de andre Esser, et symbol på den guddommelige energi, der som en gave rækkes frem til mennesket.

På RWS sættet ses dette som en due, der lægger en oblat ned i bægeret. Hele symbolikken peger her på den hellige nadver. Og i et dybere lag på den kristne gralsmyte. Duen symboliserer helligånden, men den tilhører også den store gudinde Afrodite, og er således repræsentant for det Feminine også.

Bægrenes Es er det af esserne, hvortil der er knyttet flest betydningslag, ikke blot fra den kristne tradition, men også fra hedensk religion og fra en jungiansk fortolkning af den alkymistiske kolbe som symbol og det alkymistiske vand som en helende og livgivende eliksir2 Se fx Mary K. Greers grundige post om Ace of Water https://marykgreer.com/2018/02/06/a-jungian-approach-to-the-ace-of-cups/.

Divinatorisk betydning
I oplæg kan Staves Es betyde intuition, kærlighed, healing, renselse, spiritualitet, det Hellige.

Opgave: Find Bægrenes Es frem fra dit tarotsæt og se hvordan kunstneren udtrykker Bægrenes Energi. Sammenlign eventuelt med andre sæt.
Skriv om, hvordan du føler kærlighed og medfølelse i dit eget liv i forhold til venner, familie og dine medmennesker i din tarotjournal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *