Stavenes Es

Her kombineres Essernes ét med Ildelementets kreativitet, passion, følelse, og seksualitet.

Den guddommelige hånd kommer ud af skyen og overrækker os en stav. Hvad er det for en gave vi modtager her?

Stavenes Es står for inspiration, kraft, initiativ, seksualitet, passion, motivation, handlingsimpuls, kreativitet, skaberglæde.

I Stavenes Es tændes passionen. Det giver mening at dette er det første kort i den lille arkana. Det er ildens yod – ildens livsgnist. Ildens ild i den reneste form.

Det er såvel den spontane inspiration, en idé til et nyt projekt eller et digt såvel som den gnist, der tænder en ny forelskelse.

Den kan tænde en voldsom energi, der bringer nyt med sig og omkalfatre alt eller den kan dø ud lige så hurtigt som den blev tændt. Men det kan være en fuldstændigt overrumplende kraft, der antændes – og derfor skal man være varsom med denne energi.

Den kræver ideelt set, at modtageren er bevidst om, hvad der er sat i gang, da den sat fri kan være både livgivende, og altødelæggende. Som ilden selv.

Divinatorisk betydning
I oplæg kan Staves Es betyde kreativitet, inspiration, lidenskab, seksuel energi, energi, flow, begyndelse, entusiasme, handling, mod og styrke.

Opgave: Find dit sæt frem og se på Stavenes es. Hvilke indskydelser får du ved at se på kortet? Hvis du har flere sæt så sammenlign de forskellige esser og se på ligheder og forskelle i hvordan kunstnerne har udtrykt essets energi.

Tænk tilbage: Hvornår var du sidst inspireret? Hvad gjorde du ved din inspiration? Fik den en konkret manifestation? Hvornår var du sidst tiltrukket af et andet menneske. Hvordan føltes det? Skriv om det i tarotjournalen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *